Det startade som en hobby i tidiga år för Ingrid som köpte ett tennarmband och märkte att många blev intresserade. ”Det kan ju inte vara så svårt” – tänkte hon. Därefter köpte hon material och började göra tennarmband på egen hand. Ett hantverk som hon fastnade för och som sedan dess utvecklats. Nu säljer hon material så att du kan göra tennarmband och annat hantverk.

Sörbyns Tenntråd stardades år 2000 och har fortsatt sin utveckling. Företaget heter nu Pewter of Sweden och har sin tillverkning i den norrländska landsbygden av Sverige, där du är välkommen för ett besök i butiken.

Med egentillverkad tenntråd, koppartråd och guldtråd som är av högsta kvalité vilket står för en tät och jämn spunnen tråd.  

Vi erbjuder ett brett urval av naturmaterial och tillbehör så att du kan skapa dina kreationer av tenntråd och läder. Med ett mål att ständigt erbjuda nya produkter så att du kan utveckla din kreativitet!

Med lång erfarenhet av tennarmband och dess hantverk kan vi ge dig kunskap, tips och råd. Vi erbjuder även kurs i att göra tennarmband för nybörjare och erfarna, för dig som vill få inspiration.